Безплатна доставка за поръчки над 150лв.

Оръжейна фирма KRIEGHOFF

През 1886г. в град Зул, Германия, Лудвиг Крийгхоф създаде оръжейна работилница. Отначало фирмата е известна като Sempert & Krieghoff. Скоро обаче основателят Семперт емигрира в САЩ.

Венелин Калинов

Оръжейна фирма KRIEGHOFF

KRIEGHOFF

През 1886г. в град Зул, Германия, Лудвиг Крийгхоф създаде оръжейна работилница. Отначало фирмата е известна като Sempert & Krieghoff. Скоро обаче основателят Семперт емигрира в САЩ. Фирмата се специализира в производството на ловно оръжие, но през Първата Световна война се ориентира към военна продукция. Междувремено Хайнерих, синът на Лудвиг влиза в бизнеса и преминава през няколкогодишна подготовка, най-напред в Зул, а след това във фабриката FN в Белгия и в Шефийлд, Великобритания. След края на войната производството рязко спада и много оръжейни производители фалират. Krieghoff  успява да получи голяма поръчка от Холандия, която спасява фирмата. В началото на 30-те години компанията е със 150 работници и произвежда ловни пушки и нарезни дрилинги. В края на войната Зул копира от американците, но скоро след това е прехвърлен в сектора на руснаците, които през 1947г. взривяват завода. През 1950г. семейство Крийгхоф се мести в град Хайденхайм, близо до град Улм. Започва отново производство на гладкоцевни оръжия. През 1960г. компанията се премества в град Улм и от тогава до днес фабриката непрекъснато се обновява и модернизира чрез въвеждане на машини с програмно управление. Огромен успех представлява пускането в производство през 1980г. на новия тип гладкоцевна ловна пушка К-80. Тя е с доста необичайно затворна система – предната част на затворната кутия се плъзга напред по два жлеба и се зацепва към два зъбеца, намиращи се от двете страни на горната цев. След обединението на Германия Krieghoff построява нова фабрика в град Зул, предназначена да произвежда части за главния завод в град Улм. Фирмата създава дъщерен клон и в град Отсвил, Пенсилвания САЩ – Krieghoff International INC. Днес компанията се ръководи от Хайнц Урлих Крийгхоф и сина му Дитер.

В нашият магазин може да откриете ловно оръжие Krieghoff. Не се колебайте да докоснете и притежавате класно немско оръжие.

Имате въпроси?
Не се колебайте да ни потърсите!