Безплатна доставка за поръчки над 150лв.

Оръжейна фирма Renato Gamba

Доколкото е известно от наличните документи, семейство Гамба е дошло в района на Гардоне от Бергамаско през първата половина на 18 век.

Венелин Калинов

Оръжейна фирма Renato Gamba

Доколкото е известно от наличните документи, семейство Гамба е дошло в района на Гардоне от Бергамаско през първата половина на 18 век.

Като се има предвид, че много известни семейства производители на оръжия са дошли в главния град Вал Тромпия през този период от  райони, където е имало важна металургична дейност, със сигурност може да се каже, че семейство Гамба е от Вал Брембана и със сигурност вече е активнa в производството на желязо.

Навлизането на семейство Гамба в района около Гардоне е доста бързо и на 5 юни 1748 г. Джузепе Гамба ди Джакомо се жени за Мадалена  Белери.

Фамилия Белери е древно семейство местни оръжейници, а свидетелите са Джузепе Берета (син на Лудовико) и Винченцо Коминаци.

Връзката с тези известни семейства позволява на Гамба да изгради кръвни връзки с онези, които представляват „най-доброто от най-доброто“ в производството на оръжейни цеви.

Днес приемствеността на традицията е поверена на Ренато Гамба и сина му Енрико Гамба – „Винаги сме се занимавали с производството на фини пушки. Тези пистолети са изградени и завършени от квалифицирани майстори, които трябва да следват Правилата на изкуството, да се грижат за изпълнението и да представят тези точки до най-фините детайли.“

Тези майстори, когато започват изработката на фини пушки, са  взели предвид материала, механичните обработки, дизайна, както и естетиката.

Произведените от тях оръжия са направени по начин, по който връзката между човек и пушка съчетава комфорта на притежателя им, балистиката и  производителността на оръжието, било то при лов или спортна стрелба.

Въпреки всичко класното оръжие, характеризиращо се с висока степен на технологичност и перфектния за него патрон,  не може да се разграничи  от приноса и на човека.

Човекът е единственият, който може, благодарение на вкуса си към красотата и елегантното, да добави с фина ръка красивото и величественото върху едно оръжие. Това  може да различи едно оръжие от друг може би изключително успешен модел от гледна точка на техника и балистика.

В продуктовата линия на „Renato Gamba“ има само фини оръжия, включително високотехнологични, където ръката на майстора заема мястото на CNC машината. Всеки път това гарантира по-добри резултати, постигнати до голяма степен благодарение на инструментите, които се използват: пръстите на ръката и мозъка на човек /в случая на Гамба/.

От пушките, използвани за спорт или лов, до уникалните модели, предназначени само за по-изисканите вкусове, пушките, носещи името на Ренато Гамба, винаги са печеливш избор.

Те също имат допълнителното предимство, защото са  продукт на перфектен брак между напреднали технологии и традиционно майсторство.Тези оръжия носят на плещите си вековния опит, който превърна Вал Тромпия, Италия в ковачница на майстори-оръжейници, уникална в целия свят.

Имате въпроси?
Не се колебайте да ни потърсите!